Op naar het (verre) oosten!

Auto volgepropt, fietsen achterop en de accu van m’n camera opgeladen. De taken op het takenlijstje van de avond voor vertrek zijn allemaal afgestreept. Dit is ook de laatste takenlijst voor een tijdje. Daar zijn vakanties namelijk voor.

Plannen zijn er wel. Ambitieuze vakantieplannen deze keer, vind ik zelf. Na de schrik van het Zuid-Frankrijk dat lichtelijk overbevolkt bleek te zijn met Nederlandse kaaskoppen verlegden we route meer naar het oosten. Het werd een rondje Berlijn en Polen. Dat jaar daarop stond ik erop dat we Budapest zouden bezoeken, zonder spijt, want Budapest was werkelijk prachtig. Het plan was om er 5 dagen heen te gaan, maar het werden zeven druk bezette dagen, en we verlieten de stad dan ook met verdriet in ons hart. Ook de route ernaartoe met kleine Duitse stadjes als Bamberg en grotere steden als München, de Oostenrijkse bergen en op de terugweg het indrukwekkende Wenen was een succes. Nu na twee keer het oosten bezocht te hebben verlengen we de route een beetje. Hoe oostelijker je rijdt, hoe groter het avontuur. Deze keer zien de vakantieplannen er namelijk als volgt uit:

Morgen rijden we eerst naar Berlijn, het is altijd fijn om in Berlijn te zijn. Daarna gaan we naar de Poolse havenstad Gdansk. Ik ben heel benieuwd hoe die stad eruitziet. Daarna zet de reis zich voort door Litouwen en Letland. Dit was allemaal nog EU, in Letland steken we de grens over naar Rusland en vanaf daar begint het échte avontuur. Het is 11 uur rijden naar Moskou vanaf het Letse stadje Daugavpils, dus dat is nog een heel eind. Ook is er onderweg niet bijzonder veel te zien, zo zag ik vanmiddag dat een van de twee ‘grotere steden’ slechts 60 duizend inwoners telt. Ach ja, het hoort bij het avontuur zullen we maar zeggen.

Dat er weinig te doen is, is trouwens eigenlijk niet zo heel erg. M’n tas zit propvol aan boeken en ik ben dan ook van plan er een hele hoop te lezen. Ongeveer de helft van de boeken gaan over politiek, maar om de vakantiesfeer erin te houden bestaat de andere uit romans. Wie weet volgen er nog recensies op dit blog!

In totaal praten we over zo’n 2600 kilometer. Aan één stuk doorgereden zo’n 32 uur. Een pittige tocht dus. Maar er wacht zeker iets moois op ons, niets minder dan Moskou. Ik ben van plan onderweg stukjes online te zetten, eveneens foto’s, al denk ik ook dat dat soms wel enige vertraging zal oplopen. Tot in Moskou!

Een gedachte over “Op naar het (verre) oosten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s