Ver buiten de ring met Dusty Springfield

Nog voordat ik zondagochtend in mijn trein zat, kwamen de eerste stofjes vrij die het vakantiegevoel in mijn hersenen altijd doen aanwakkeren (zie volgende alinea voor begripsomschrijving): door mijn enthousiasme om in een trein te zitten waar ik nog niet eerder in had gezeten had je me net zo goed wijs kunnen maken dat we onderweg waren naar Berlijn. Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ik zou zomaar zodra ik met pensioen ga (dat duurt nog heel lang hoor) treinspotter kunnen worden. In mijn geval bestaat er een soort verband dat hoe meer uren ik in een trein doorbreng, hoe meer ik van deze voertuigen ga houden.

In de trein van Breda naar Tilburg sloeg het vakantiegevoel al helemaal aan. Ik zal even uitleggen wat dat betekent. De omgeving hoeft niet per sé zó anders te zijn, maar je doet in ieder geval alsof. In mijn geval zet ik grote ogen op, kijk ik fanatiek om mij heen en in deze vrolijke bui krijg ik ook nog eens extra zin om heel veel mensen gedag te zeggen. De conducteur weet mijn ‘goedemorgen’ op zo’n moment dan ook onmogelijk te ontwijken.

Andersom heb ik de conductrice’s vrolijke ochtendgroet ook niet onopgemerkt gelaten. Terwijl de coupé mooi oplichtte door de ochtendzon was de vrolijkheid van de conductrice helemaal op de juiste plek: ik keek er super veel naar uit om in Tilburg te arriveren en de ochtendbrakheid begon net een beetje uit m’n lichaam te trekken. In m’n verbeelding zou de trein er zelfs harder van gaan rijden.

Zodra ik het woord ‘Tilburg’ of ‘Brabant’ in mijn mond neem of waarschijnlijk ook als ik het hier opschrijf, trekt dat nogal wat aandacht en fronsende blikken onder mijn Noordelijke vrienden. Ik was onderweg naar Madelon (spreek het vooral uit op z’n Frans, dat klinkt zo mooi) en aangezien zij (nog) onder de rivieren woont, werd Tilburg de eindbestemming die ik in 9292 invulde.

Daar werd ik rondgeleid langs alle (gesloten) winkels, zaten we aan de kade van het kanaal en klom ik, zoals echte Tilburgenaren en de lokale hangjeugd dat doen, op de fontein van het Stadhuisplein. Na een korte kennismakingslunch met huize Verbeek, en administratieve zaken als een bezoek aan de wc, wat altijd leuk is bij nieuwe huizen, tenzij je een tegeltje aanziet als lichtknop en je even later nog net aan het tegeltje weet op te hangen voor het te pletter viel, draaiden we plaatjes van Metronomy en Dusty Springfield. Daarna imiteerde Madelon een Egyptenaar (zie foto hieronder) en wat de link met Brabant en het oude Egypte is, ben ik even kwijt. Doet er ook niet toe, want zoals ik de vorige keer ook noemde, het was gezellig, en als het gezellig is vallen dat soort lastige correcties weg.

Verder wandelden we door bossen, aten we Marokkaanse Kefta en schoot ik veel plaatjes die hieronder te zien zijn. Groetjes!

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with b4 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with b1 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with b3 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with b3 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with b5 presetIMG_0539Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Ver buiten de ring met Dusty Springfield

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s